0370 Nerenin Kodu? Cevap Vermek Tehlikeli Mi?

0370 telefon kodu, ülkemizde ve dünyada ayrı alan kodları olarak kullanılıyor. Telefon kodları listesinde, 0370 Karabük’ün şehirlerarası alan kodu iken, uluslararası telefon rehberlerinde ise Litvanya’nın kodudur.

0370 Nerenin Alan Kodu?

0370 alan kodu, Türkiye’de Karabük’e ait şehirlerarası alan kodu şeklindedir. Karabük’te bulunan bir sabit telefon hattını aramak için, numarayı 0-370-xxx-xx-xx şeklinde çevirmek gerekir.

370 Hangi Ülkenin Kodu?

370 nerenin kodu sorusunun cevabı, Litvanya şeklindedir. Eski bir Sovyet cumhuriyeti olan Litvanya, bağımsızlığını kazandıktan sonra 370 alan kodu ile yurtdışından aranabilmektedir.

Yurtdışından Litvanya’yı aramak için, elinizdeki numaranın başına +370 getirmeniz gerekiyor. Tıpkı Türkiye’yi yurtdışından ararken kullanılan +90 ön eki gibi, +370 de Litvanya’nın uluslararası alan kodudur.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın