Aile Nasıl Hecelenir? Aile Kaç Hece?

aile hecelerine nasil ayrilir

Aile hecelerine nasıl ayrılır sorusunun cevabı, a – i – le şeklindedir. Aile kelimesi, Türkçemiz’e Arapça’dan geçtiği için, yanyana iki sesli harf bulunuyor ve bu nedenle hecelerken, Türkçe’de kullandığımız klasik …

Devamını oku

Affola Nasıl Yazılır? Affola Ne Demek?

affola nasil yazilir

Affola nasıl yazılır TDK kurallarına göre, AFFOLA şeklinde yazılmalıdır. Herhangi bir kusurun, affedilmesi dileğiyle, affedilmesi umuduyla anlamına gelir. Genellikle tek başına kullanılmaz ve Türkçe’deki “sürç-ü lisan ettiysek” şeklindeki deyimin sonuna …

Devamını oku

Balıkesir Nasıl Hecelenir?

balikesir nasil hecelenir

Balıkesir, balık ve esir kelimelerinden oluşmuş bir birleşik kelimedir. Birleşik kelimeler hecelenirken ayrı ayrı ele alınmaz, tek bir kelime gibi hecelenirler. Dolayısı ile, Balıkesir aşağıdaki gibi hecelenir: Ba – lı …

Devamını oku

Deymez Mi Değmez Mi? Doğrusu Nasıl Yazılır?

deymez mi degmez mi

Deymez mi değmez mi merakının doğru cevabı TDK’ya göre ‘’Değmez’’ şeklindedir. Mesajlaşma ile yapılan iletişimlerde, metinlerde vs. ‘’Deymez’’ olarak kullanılmaktadır ancak doğru kullanımı ‘’Değmez’’dir. Nazar Değmek Mi Deymek Mi? Nazar …

Devamını oku

Yan Cümlecik Nedir? Yan Cümlecik Örnekleri

yan cumlecik nedir

Yan cümlecik; yüklemi yani yargısı eylemsi ya da dilek-şart kipiyle çekimli, temel cümlenin anlamını tamamlayan, pekiştiren cümledeki yardımcı unsurdur. Türkçede farklı cümle yapıları mevcuttur: Basit cümle, birleşik cümle, sıralı cümle …

Devamını oku

Sanada Nasıl Yazılır TDK? Sana da Mı Sanada Mı?

sana da nasil yazilir

Sanada nasıl yazılır? Sorusunu şu şekilde yanıtlayabiliriz; Türk Dil Kurumu kurallarına baktığımızda sanada kelimesi ‘’Sana da’’ şeklinde yazılmalıdır. Bunun sebebi ise ‘’Dahi’’ anlamında olmasıdır. Bu kelime ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda sıkça …

Devamını oku