Google Adsense Onay Alma 4 Adımda

Google adsense onayı, internet sektöründen para kazanmak isteyen kişiler için büyük önem arz ediyor. Son zamanlarda web sektöründe birçok blog ve blog yazarı ortaya çıktı. Bu durum sermayenin giderek sanal ortama kaymasından dolayı kaynaklanıyor.

Google’da reklam verenlerin reklamları belirli ücretler karşılığında sitenizde yayınlanabilir. Bunun için çeşitli ücretlendirmeler vardır. Tıklama başına maliyet, gösterim başıma maliyet vb. Sizler, bu ücretlendirmelere göre kazanç elde edersiniz. Peki, bu kazancı elde etmek için Google adsense onayı nasıl alınır?

1. Google Özgünlüğe Çok Önem Veriyor​

Google adsense onayı alabilmek için ilk olarak benimsemeniz gereken şey; özgünlük. Google algoritmaları gereğince benzer yayınları tespit ediyor ve bu tespit sonucunda da engellemeler yapabiliyor. Özgünlük derecesi 100 olan bir makale, Google’ın gözünde büyük öneme sahiptir. Hem yüksek sıralara çıkabilmek hem de adsense onayı alabilmek için özgünlük şart diyebiliriz. Kopya içeriklerle adsense onayı almanız mümkün değil.

2. Özgün Resimler İşinizi kolaylaştırır​

Google Adsense onayı vermedi, söylemlerinin arkasında hiç görünmeyen problem olarak görseller vardır. Tecrübe ile sabit olarak diyebilirim ki; eğer, içeriklerinize ve sitenize güveniyorsanız, adsense onayı alamıyorsanız problem görsellerde olabilir.

Örnek: Tecrübe ettiğim bir olay ile bunu açıklamak daha doğru olacaktır. Uzun haftalarca Google Adsense onayı alamadım. Bunun sebebini çok araştırdım ve hiçbir çözüm bulamadım. Son olarak görselleri, hiç değişiklik yapmadan yüklediğim aklıma geldi. Bu noktada hemen görselleri değiştirmeye başladım. Görsellerin renklerini, boyutlarını değiştirdim. Üzerlerine yazılar yazdım. Kısacası resimler tanınmaz hale geldi. Böylelikle resimler konusunda özgünlük yakalamış oldum. Bu hamlemin ardından 3 gün sonra sitem Adsense’ye kabul edilmişti.

3. Site Ayarları ve Site Haritası​

Sitenizin ayarlarından emin olun. Seo ayarlarını doğru bir şekilde yapın. Gtmetrix’den değerlerinizi kontrol edin. Eğer, değerleriniz düşükse yükseltin. Google’ın son güncellemelerinden sonra sayfanızın hız değerlerine de önem verdiğiniz unutmayıp, WordPress kullanıcısı iseniz, WP Meteor gibi uygulamalarla sayfanızı hızlandırın ve mutlaka bir Cache eklentisi kurum.

Aynı zamanda indexlenmeniz için de Google’a site haritası göndermeniz gerekiyor. Eğer, siteniz index almadıysa Google neden Adsense onayı versin ki?

4. Daha Önceden Kaydınızın Olmaması Gerekir​

Google Adsense onayı vermemesinin nedenlerinden birisi de daha önce açılan hesaplar veya Google tarafından kapatılan hesaplardır. Hesabın ilk defa açıldığından ve telefon numaranızın ilk defa kullanıldığından emin olun. Eğer, 2.bir hesap ile başvurmaya çalışıyorsanız kabul edilmeme ihtimali var.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın