Ambar Memuru Nedir? Nasıl Olunur? Maaşları Ne Kadar?

Ambar memuru, genel anlamı ile bakıldığında, kamu kurumlarında ihtiyaç duyulan herhangi bir malzemenin, hizmetin ya da ürünün kaydını tutmak, bu malzemeleri herhangi bir duruma karşı korumak ya da korumaya ilişkin faaliyet yapan görevliye verilen isimdir.   Memur olarak çeşitli kamu kuruluşlarında rahatlıkla görev yapabilmektedir.

Genel anlamı ile bakıldığında bir malzemeyi korumak ya da bir hizmetin devamlılığını sağlamakla yükümlü memurlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde birçok ambar memuru görev yapmaktadır. Bu şekilde görev yapabilmek için birçok adım bulunmaktadır.

Ambar Memuru Nasıl Olunur?

  • Adım 1: Ambar memuru olmak için yapılaması gereken ilk şey, ön lisans ya da lisans olmak üzere herhangi bir bölümden mezun olmaktadır.
  • Adım 2: Daha sonra KPSS puanlarına ve atamalarına takip yapılması gerekmektedir. Bakanlık ilanlarına dikkat edilmelidir. Bununla birlikte sınava çalışmaya başlamak gerekmektedir.
  • Adım 3: Aynı zamanda MEB kursları ile de bu mesleği icra etmek gerekmektedir. Onları da kontrol edip giderek hareket edilebilir. Genelde bilgisayar sertifikası istenmektedir. 
  • Adım 4: Son olarak sınava iyi çalıştıktan sonra iyi bir puan alıp tercih yapmak gerekmektedir. Tercih sonucunuz eğer memurluk için uygunsa memur olma hakkınız olacaktır.

Ambar Memur Maaşları Ne Kadar?

Ambar memuru maaşı, lisans mezunu olan ve özellikle Maliye Bakanlığı’nda yeni başlayan bir bekar 7/1 derecesinden memurluğa adım atmaktadır. Gösterge aylığı olarak 108, 90 lira, taban aylığı olarak 2,414.40 lira, yan ödeme aylığı kapsamında 82,05 lira, özel hizmet tazminatı olarak 719.02 lira, ek ödeme olarak 1,320.47 lira olmak üzere net bir şekilde kesintiler çıktığında 3,959.24 lira maaş almaktadır.

5/1 derecesinden memurluğa adım atanlar ise 3,973.76 lira maaş alırlar. Bunlar genellikle kurumlarda verilen maaştır ve çok bir değişiklik bulunmamaktadır. Aynı derecede verilen hizmetin 10 sene olması durumunda ise 3,995.09 liraya kadar maaş artabilmektedir. Her sene gelen memur zamlarına göre de maaşa ek zam gelmektedir.

Ambar Memuru Atama Puanları Kaç?

Ambar memuru atama puanı değişiklik göstermektedir. Son yapılan atamalarda en yüksek puan 88,63090 iken en düşük puan 77,11711 puan olarak karşımıza çıkmaktadır. Her sene yapılan sınava göre bu puanlar artıp azalmaktadır. Önemli olan iyi çalışmak ve oldukça iyi bir puan almaktadır. Son zamanlarda talebin artması ile eleyici soruların gelmesi de işinizi zorlaştıracak başka bir etken olarak karşınıza çıkmaktadır.

Ambar Memuru Kimler Olabilir?

Ambar memuru olmak için herhangi bir özel şart gerekmemektedir. Fakat özellikle ön lisans ya da lisans mezunu olmak önemlidir. Bunun dışında sahip olunması gereken en önemli şart memur adayının dikkatli olmasıdır. Dikkatsizce yapılan hatalar, maddi ve manevi anlamda sıkıntılar çıkaracaktır.  Ayrıca bir ambar memurunun rapor yazma yeteneğinin yüksek olması gerekmektedir.

Rapor yazma yeteneğine ek olarak da depolama konusunda bilgili, sorun çözme anlamında da kabiliyetli olması gerekmektedir. Bu kabiliyetler meslekte oldukça ileriye taşıyacak özelliklerdir. Bunlar dışında herhangi bir kabiliyete ihtiyaç yoktur.

Ambar Personeli Ne İş Yapar?

  • Ambar memuru yapacağı işler genellikle ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin, makinelerin, maddelerin, araç ve benzeri şeylerin kayıt altına alınmasını sağlamaktadır.
  • Kendisine tahsis edilmiş, üzerine zimmetli malların uygun koşullarda saklanmasını sağlamaktadır.
  • Ekipmanların bütün olası zararlardan korunması adına gerekli işlemleri yapar ve ekipmanlara bir şey olmaması adına önlem alır.
  • Kendi bilgisinin dışında yetkisi dâhilinde olmayan malların, makinelerin malzemelerin gerekli birimlere yazılı olarak bildirmesini sağlamaktadır. Birimler de bu raporları alarak malzemeleri korumaktadır.
içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın