Dik Duruş Korsesi Nedir? Ne İşe Yarar? Zararları ve Faydaları

 Dik duruş korsesi, omurgada oluşan bozukluk, eğrilikleri düzeltmek için kullanılan ağrıları hafifleten yelek şeklinde bir korse türüdür. İnsan omurgası gerek çevresel faktörler gerekse kalıtımsal olarak bozulmaların yaşandığı bir bölümdür. Omurgası bozulan eğrilen kamburlaşma görülen kişi doktor muayenesinden sonra ameliyatın gerekli görülmediği durumlarda veya ameliyatlardan sonra bu korseyi kullanarak tedavi olmaya çalışırlar. Omurga eğriliklerinin göz ardı edilmesi hastanın uzun vadede mümkünü olmayan problemlerle karşılaşmasına neden olur. Kambur duruş

Dik Duruş Korsesi Zararlı Mı?

 Dik duruş korsesinin şu ana kadar gözlemlenmiş bir yan etkisi görülmemiştir fakat bir ayrıntıya dikkat edilmelidir, omurga eğriliği belli bir düzeyin üstünde ise bu durumda doktora başvurulmalı ve doktor gözetiminde kullanılmalıdır. Satın alınan korsenin de sağlık bakanlığı onaylı istenilen standartlarda bir ürün olduğuna da dikkat edilmelidir.

Dik Duruş Korsesinin Faydaları Nelerdir?

l Duruş bozukluklarının giderilmesini sağlar.

l Bel ve sırttaki ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.

l Kuvvet gerektiren iş yaparken bel bölgesine destek vererek hasar görmesini engeller.

l Sırt ve bel bölgesindeki kasların daha etkin bir şekilde çalışmasını ve gelişmesini sağlar.

 Dik Duruş Korsesi Ne Kadar Süre Takılmalıdır?

Dik duruş korsesi takma süresi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genel anlamda tavsiye edilen 21 gün boyunca korseyi kullanmaktır. Bu süreyi muayene olunan doktorun tayin etmesi daha doğru olacaktır nitekim her duruş bozukluğunun seviyesi aynı değildir. Yanlış bir uygulamayla bu rahatsızlığı daha da ilerletmemek adına doktor bilgisi dahilinde hareket etmek en doğru karar olacaktır.

Kamburluk Korse İle Düzelir Mi?

Kamburluk korse ile düzelebilmektedir fakat bu konuda kamburluğun derecesi de önemlidir. Korse duruşu düzelterek sırt kaslarını güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Dik duruş korsesi hakkında yapılan kullanıcı yorumları istisnalar dışında olumlu sonuçlar gözlendiğini açıklamaktadır. Korse bozukluğun fark edilmesinde itibaren ne kadar erken kullanılmaya başlanırsa o derecede etkili sonuç alınır. Korsenin yanında dik bir duruş için sırt kaslarını güçlendiren egzersizler yapmak sürekli aynı pozisyonda oturmamak da etkili yöntemlerdendir.

Dik Duruş Korsesi Ne İşe Yarar?

İnsan omurgasının olması gereken şeklinden ayrılıp bozulmalar görüldüğünde, tedavi edebilme amacıyla kullanılan korseye Dik Duruş Korsesi adı verilir. Korse yelek şeklindedir ve tedavi gören hasta tarafından rahatlıkla giyilip çıkarılabiliniz. Sırt kaslarını güçlendiren duruş bozukluklarını gideren kolay kullanımı ile de oldukça sık tercih edilen bir yöntemdir.

Eczanelerde Dik Duruş Korsesi Var Mı?

Dik duruş korsesi, medikal ürünler satan mağazaların yanında eczanelerden temin etmek de mümkündür. Doktorun tavsiye ettiği bir ürün olması durumunda internet alışverişi şeklinde de temin edilebiliniz.

Dik Duruş Korsesi Günde Kaç Saat Kullanılmalı?

Tavsiye edilen saat aralıkları günde 1-2 saat olarak belirtilmektedir. Omurga rahatsızlıkları ciddiyeti olan rahatsızlıklardandır, herhangi bir ürün kullanmadan önce doktor muayenesi olmak ve doktor kontrolünde tedaviye başlamak insan sağlığı için yerinde bir karar olacaktır.

Dik Duruş Korsesi Nasıl Kullanılmalıdır?

Omurga bozuklukları kamburluk sırt ağrılarının artması dik duruşun bozulmasıyla meydana gelen rahatsızlıklardandır. Sürekli oturur pozisyonda çalışmak bilgisayar başında uzun süre bulunmak, uzun yol şoförlüğü yapmak gibi omurganın hareketsiz kaldığı meslekler omurga bozukluklarının en önemli nedenlerindendir. Tedavi edilmediği takdirde giderek eğilen omurga ve yürürken, otururken dik bir şekilde duramama ve daha birçok rahatsızlığa yol açabilmektedir. Dik duruş korsesini kıyafetlerin içinden kullanılabildiği gibi normal kalınlıktaki bir kıyafetin üstünden de uygulanabilir. Korsenin yanı sıra dik duruşu sağlayabilecek egzersizler yapmak uzun süre hareketsiz kalmamak da omurga bozulmalarını önemli ölçüde azaltacak önlemlerdendir.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın