Mühendis Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Mühendis olmak için matematik başta olmak üzere çoğu sayısal derslerinizin iyi olması gerekmektedir. Mühendisliğin alanına göre bazı durumlarda fizik dersi, bazı durumlarda kimya dersi ön plana çıkabilmektedir. Şunu bilmeniz gerekir ki; bir mühendis için olmazsa olmaz ders matematik dersidir.

İnşaat Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

İnşaat mühendisi olmak için matematik, geometri ve fizik derslerinizin iyi olması gerekmektedir. Yapılacak olan hesaplamalar ve projeler bu dersleri zorunlu kılmaktadır. Bu 2 ders inşaat mühendisleri için olmazsa olmazdır.

Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Bilgisayar mühendisi olmak için matematik dersinizin çok iyi olması gerekir. Bilgisayarı kapsayan çoğu durumunun sayısal olması sebebi ile sayısalınızın çok iyi olması gerekir. Bilgisayar mühendisliği dersleri; genel matematik, nümerik analiz, lineer cebir, ayrık matematik, olasılık ve istatistik gibidir.

Çevre Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Çevre mühendisi olmak için fizik, kimya, matematik, biyoloji gibi derslerinizin iyi olması gerekir. Bu bölüm, bu derslerin karması gibidir.

Elektrik Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Elektrik mühendisi olmak için fizik ve matematik başta olmak üzere sayısal derslerinizin iyi olması gerekmektedir. Burada en önemli ders fizik ve matematiktir.

Kimya Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Kimya mühendisi olmak için kimya başta olmak üzere matematik ve fizik derslerinizin de iyi olması gerekir. Biraz da resim bilginizin olması gerekir.

Endüstri Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Endüstri mühendisi olmak için matematik, fizik gibi derslerinizin iyi olması gerekir. Diferansiyel denklemler, olasılık, lineer cebir gibi derslerle muhatap olacağınız için sayısalınızın kuvvetli olması gerekmektedir.

Ziraat Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Ziraat mühendisi olmak için matematik, biyoloji, kimya gibi derslerin iyi olması gerekmektedir. Mesleğin doğa ile ilişkili olduğunu unutmamak gerekir.

Mühendislik İçin Sayısal Mı? Eşit Ağırlık Mı?

Mühendislik programları, lisenin sayısal alanından alım yapmaktadır. Mühendislik dersleri sayısal derslere uygunluk göstermektedir.

Meslek Lisesi Mezunları Mühendis Olabilir Mi?

Üniversiteye giriş sınavında gerekli puanı almış kişiler mühendis olabilmektedir.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın