Bilgisayarın Ekranının Fotoğrafı Nasıl Çekilir?
  1. Ana Sayfa
  2. Bilgisayar

Bilgisayarın Ekranının Fotoğrafı Nasıl Çekilir?

0

1) Windows 8 ya da 10 de tam ekran görüntüsü alma: Öncelikle bilgisayardan fotoğraf çekme için “Win” + “Print Screen” tuşlarına basmanız gerekir. Bu sayede görseli başta Paint ile yapıştırmak zorunda kalmazsınız.

2) Vista’da ya da Windows 7’de tam ekran görüntüsü alma: Tam ekran görüntüsü alma için ‘’Print Screen’’ tuşuna basın. Klayvenin üzerinde F12 tuşunun yanında ‘’prtSc’’ (Ekran Kilidi) kısaltmasıyla bulunur. Laptop kullanıyorsanız ‘’Function’’ ya da ‘’FN’’ Tuşuna basmanız gerekir. Alınan ekran görüntüsü panoya kopyalanır. Görüntüleyebilmek için bir belgeye atmanız gerekebilir.

3) Açık gözüken pencerenin ekran görüntüsünü alma: Ekran görüntüsünü almak için, gerekli gördüğünüz pencereye tıklayın ve “Alt”+”Print Screen” tuşlarına basın. Laptopta ise “Alt”+”Fn”+”Print Screen” tuşlarına basmanız gerekir. Aldığınız görüntüyü kaydetmek için belgeye yapıştırmanız gerekir.

Not: Arka planda sizin ile ilgili bilgi olmadığına dikkat edin. Bazıları bu bilgileri kullanarak resimlere ekleyebilirler.

Laptop Fotoğraf Nasıl Çekilir?

  • Adım 1: Öncelikle dizüstü bilgisayardan fotoğraf çekmek için internet kamerası olup olmadığını kontrol edin. Yoksa taktırmanız gerekir.
  • Adım 2: Ekranın sol alt köşesinde bulunan “Başlat” sembolüne tıklayın.
  • Adım 3: ‘’Başlat’’ seçeneğine camera yazın. Bilgisayar kamera uygulamasını aramaya başlar.
  • Adım 4: Açılan seçeneklerde “Camera” yazana tıklarsanız, Windows kamera uygulamasını açar.
  • Adım 5: Kamera açıldığında yanında bir ışık yanmaya başlar. Işığı görürseniz kamerayı açmayı başarmışsınız demektir.
  • Adım 6: Şimdi bilgisayardan fotoğraf çekmek istediğiniz özneyi laptopa çevirmeniz gerekir.
  • Adım 7: Son adımda öznenin resmini çekmek için kamera uygulamasının sol altında bulunan sembole tıklayıp çekin. Burada fotoğraf veya video çekebilir ve Windows bilgisayarınıza içerikleri kaydedebilirsiniz. Fakat çoğu dizüstü bilgisayarlarda olan kameralar kötüdür. Çektiğiniz veya videoya kaydettiğiniz içeriklerin pikselleri kötü gözükür.
içeriğimizi oylayın

Yorum Yazın