Susam Yağı | Saça 10 İnanılmaz Faydası

Susam Yağının Saça Faydaları

Susam yağı saç için yaratılmış bir mucizedir. Susam yağının saça faydaları saymakla bitmez. En iyisi bir ucundan başlayalım anlatmaya. Susam yağının faydaları:

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”1″]Saçların Erken Dökülmesini ve Beyazlamasını Engeller[/geo_headline]

Saçınıza ve saç derinize susam yağıyla masaj yapmak erken saç dökülmesini önler ve saçınızın doğal rengini daha uzun süre korumasını sağlar. Bu yağın düzenli kullanımı saçınızı sağlıklı tutar.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”2″]Saçların Daha Hızlı Uzamasını Sağlar[/geo_headline]

Susam yağı kafa derisindeki kan dolaşımını hızlandırır ve saçların daha hızlı uzamasını sağlar. Aynı zamanda kimyasalların saç derinize verdiği hasarı iyileştirmeye de yardımı olur.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”3″]Saçları Zararlı UV Işınlarından Korur[/geo_headline]

Susam yağının saç sağlığına sunduğu bir diğer avantaj da doğal güneş engelleyici olmasıdır. Saç derinize ve saçınıza uygulamak uzun süre güneşe maruz kalma sırasında oluşabilecek olası saç hasarını önler. Saç gövdesinin etrafında koruyucu bir tabaka oluşturur. Bu tabaka saçı hem güneşin zararlı ışınlarından hem de kirlenmenin zararlı etkilerinden korur.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”4″]Bitlere Karşı Etkilidir[/geo_headline]

Susam yağının az bilinen bir başka faydası da bit tedavisinde diğer esansiyel yağlarla birlikte kullanılabilmesidir. Yağın şampuandan önce düzenli olarak saça uygulanmasının saç biti için son derece yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Susam yağı antibakteriyeldir; kafa derisi üzerinde oluşabilecek olası mantar ve bakteriyel enfeksiyonları engeller.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”5″]Yatıştırıcı Özelliklere Sahiptir[/geo_headline]

Susam yağı yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliklere de sahiptir. Duş sırasında fazla sıcak su saç köklerine zarar verebilir. Saç derisini içten ve dıştan besleyen bir soğutucu olarak işlev görür.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”6″]Kepeğe Karşı Etkilidir[/geo_headline]

Her gece yatmadan önce saç derinize susam yağıyla masaj yapmak saç derisini rahatlatırken kepek oluşumunu tedavi etmeye de yardımcı olur.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”7″]Kuru Saçlar için Faydalıdır[/geo_headline]

Eşit miktarlarda susam yağı, saç kökü güçlendirici su ve limon suyu karıştırarak kuruluk ile mücadele için mükemmel bir iksir oluşturabilirsiniz. Bu karışımı kafa derinize parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Karışımı bir gece beklettikten sonra sabah saçlarınızı yıkayın. Daha iyi sonuçlar için karışımı saç derinize uyguladıktan sonra başınızı sıcak ve nemli bir havluyla sarın. 30 dakika beklettikten sonra saçınızı şampuanlayın. Isı, yağ karışımının derinize nüfuz etmesini kolaylaştıracaktır.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”8″]Parlaklık Kazandırır[/geo_headline]

Saçlarınızın daha parlak görünmesini istiyorsanız avucunuza 2-3 damla sürün ve saçınıza uygulayın.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”9″]Hasarlı Saçları Canlandırır[/geo_headline]

Susam yağının nüfuz etme özelliği yüksektir. Zarar görmüş saçları ve saç derisini derinden besleyerek canlandırır.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”10″]Strese Bağlı Saç Dökülmesi ile Mücadele Eder[/geo_headline]

Stres, saç dökülmesi ardındaki baş suçlulardan biridir. Susam yağı stresi hafifletmeye yardımcı olur ve bu nedenle saç dökülmesine karşı mücadelede hayati bir rol oynar.

Çeşitli yağlar ile saça masaj yapmanın kuruluğa karşı bir tedavi olmadığına dikkat etmek önemlidir. Kuruluğa genellikle beslenme şekline bağlı olarak nemlendirici yiyecek ve sıvı eksikliği neden olur. Susam yağı kafa derisini beslese ve kuruluğu kontrol etse de kafa derisi kuruluğu ve kepek ile mücadele için ekstra önlemler almanız gerekir. Her gün bol su içmek, taze meyve ve sebze yemek faydalı olacaktır. Ayrıca, saçınızı sıcak suyla yıkamayın, çünkü sıcak su saçtaki doğal yağları yok eder.

İşte saçınız için susam yağından yararlanarak hazırlayabileceğiniz muhteşem karışımlar:

Susam Yağı Saça Nasıl Kullanılır?

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”1″]Badem Yağı[/geo_headline]

Susam Yağı ve Badem Yağı

İki yemek kaşığı susam yağı ile iki yemek kaşığı badem yağını bir kâsede karıştırın. Parmak uçlarınızı kullanarak yağı saçlarınıza ve saç derinize masaj yaparak uygulamaya başlayın. İşiniz bittiğinde yağın saçınızın tüm bölgelerine temas ettiğinden emin olun. Ardından saçınızı sıcak bir havluyla sarın. 30-40 dakika bekledikten sonra yağlı saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın. Bunu haftada 2-3 kez yapabilirsiniz.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”2″]Aloe Vera Jeli[/geo_headline]

İki yemek kaşığı aloe vera jeli ile iki yemek kaşığı susam yağını birkaç dakika ısıtın ve soğumaya bırakın. Bu karışımı saçınızla saç derinize uygulayın ve 30-45 dakika bekletin. Ardından hafif bir şampuanla yıkayın. Bunu haftada 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz. Hem aloe vera hem de susam yağı güneşin zararlı UV ışınlarını yansıtan bileşenlerdir. Bu karışımı düzenli olarak kullanmak saçlarınızda koruyucu bir bariyer oluşmasını sağlar ve güneşin saçlarınıza zarar vermesine engel olur.

Aloe Vera

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”3″]Avokado[/geo_headline]

Bir adet olgunlaşmış avokadoyu topaklanmayacak kadar ezin. Pürüzsüz bir macun oluşturmak için ezdiğiniz avokadoyu susam yağı ile karıştırın. Bu karışımı saç derinize ve saçınıza uygulayın ve bir saat bekletin. Ardından şampuanla yıkayın. Bunu haftada 2 defa tekrarlayabilirsiniz. Avokado E vitamini bakımından zengindir ve antioksidan içeriği yüksektir. Antioksidanlar hasara neden olan zararlı unsurları etkisiz hâle getirerek saç derisi sağlığının korunmasına yardımcı olur.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”4″]Hindistan Cevizi Yağı[/geo_headline]

Hindistan Cevizi

İki yemek kaşığı susam yağı ile iki yemek kaşığı hindistan cevizi yağını bir kâsede karıştırın. Parmak uçlarınızı kullanarak yağı saçlarınıza ve saç derinize uygulayın. Ardından başınızı sıcak bir havluyla sarın. 30-40 dakika beklettikten sonra yağlı saçlarınızı hafif bir şampuanla yıkayın. Bunu haftada 2-3 defa tekrar edebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı en nüfuz edici yağdır. Zengin yağ asidi içeriği ile saç millerinizi derinlemesine besler. Ayrıca kabarıklığı kontrol altına almanıza ve saçınızı yumuşatmanıza yardımcı olur.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”5″]Köri Yaprağı[/geo_headline]

Üç yemek kaşığı susam yağını bir tencerede ısıtın ve üzerine bir tutam köri yaprağı ekleyin. Yapraklar kararmaya başlayana dek karıştırın ve ardından yağı soğumaya bırakın. Yağ soğuduktan sonra saç derinize masaj yapın. İşiniz bittiğinde başınızı sıcak bir havluyla sarın. 30-40 dakika beklettikten sonra yağlı saçlarınızı hafif bir şampuanla yıkayın. Bunu haftada 3 kez yapabilirsiniz. Köri yaprakları saç dökülmesine yardımcı olan bir madde olarak bilinmektedir.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”6″]Zencefil[/geo_headline]

İki yemek kaşığı susam yağı ile bir tatlı kaşığı zencefil suyunu bir kâsede karıştırın. Parmak uçlarınızı kullanarak yağ karışımını saçlarınıza ve saç derinize uygulayın. Sonra başınızı sıcak bir havluyla sarın. 30-40 dakika beklettikten sonra saçlarınızı hafif bir şampuanla yıkayın. Bunu haftada 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz. Zencefil saç için oldukça faydalıdır. Saç sağlınızı korurken aynı zamanda parlak ve yumuşak bir yapıya kavuşmasını sağlar. Bu karışımın düzenli kullanımı kalın ve sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”7″]Yumurta[/geo_headline]

İki yemek kaşığı susam yağını yağlı saçlar için yumurtanın beyazı, kuru saçlar için sarısı ile iyice karıştırın. Bunu saç derinize ve saçınıza uygulayın; 30 dakika bekletin. Ardından saçlarınızı soğuk suyla yıkayın. Yumurtanın pişmemesi için saçlarınızı ılık ya da sıcak suyla yıkamayın. Bunu haftada iki defa yapabilirsiniz. Yumurta en zengin protein kaynaklarından biridir. Bu karışım saçlarda oluşan protein hasarını ortadan kaldırarak saçlarınızın güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”8″]Çemen Otu Tohumu[/geo_headline]

İki çay kaşığı çemen otu tohumunu susam yağı içeren bir kavanoza koyun. Bu kavanozu ısıtmak için kaynar suya bırakın. Birkaç dakika sonra kavanozu kaynar sudan çıkarın ve ılıyana kadar soğumaya bırakın. Parmak uçlarınızı kullanarak yağ karışımını saçlarınıza ve saç derinize uygulayın. Saçınız yağ karışımıyla kaplandıktan sonra başınızı sıcak bir havluyla sarın. 30-40 dakika beklettikten sonra yağlı saçlarınızı hafif bir şampuanla yıkayın. Bunu haftada 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz. Çemen otu tohumu kepeğe karşı etkili popüler ilaçlardan biridir. Ayrıca saçınızı yumuşatır, ışıltı verir ve saç derinizi yatıştırır.

[geo_headline tag=”h3″ style=”colored” type=”square” number=”9″]Bal[/geo_headline]

Susam Yağı ile Bal

Üç yemek kaşığı susam yağı ve bir tatlı kaşığı balı bir kapta karıştırın. Parmak uçlarınızı kullanarak yağı saçlarınıza ve saç derinize uygulayın. İşiniz bittiğinde saçlarınızı sıcak bir havluyla sarın. 30-40 dakika beklettikten sonra hafif bir şampuanla yıkayın. Bunu haftada bir defa yapabilirsiniz. Bal, saçlarınızı nemlendirmeye yardımcı olur. Ancak saçınızı koyu tutmayı seviyorsanız bu karışımı sık kullanmamanız gerekir, çünkü bal, saç renginizi düzenli kullanım sonucu açabilir. Susam yağı saç bakımı için mükemmel bir bileşendir, hatta düzenli kullanıldığında kusursuz bir saç sağlığı sağlayabilir.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın