1. Ana Sayfa
  2. Beslenme
  3. Viskide, Birada, Rakıda ve Şarapta Gluten Var Mı?

Viskide, Birada, Rakıda ve Şarapta Gluten Var Mı?

viskide birada rakida sarapta gluten var mi

Şarapta, gluten yoktur ancak içmeden önce içindekiler kısmını okumanız tavsiye edilmektedir. Viskide de gluten bulunmamaktadır ve rakıda Efe Rakı gibi glutensiz olan markalar da mevcuttur. Birada gluten bulunmaktadır ancak isteğe bağlı olarak glutensiz bira tercih edilebilmektedir.

Glutensiz içki seçenekleri birçok alkol satan yerde mevcut olduğu için gluten duyarlılığınız varsa bu seçeneği değerlendirmeniz mümkündür. Viski üretilirken içerisinde hiç gluten bulunmayacak şekilde damıtma işleminden geçirilmektedir.

Viskide Gluten Var Mı?

Viski yapılırken kullanılan arpa mayşesi damıtılma işleminden geçirildiği için viskide gluten bulunmamaktadır. Gluten içeriği imbikte kaldığı için viskide hiç gluten parçası bulunmamaktadır.

Glütene duyarlılığınız varsa glutensiz alkol tercih etmeniz sizin için faydalıdır. Özellikle birada gluten bulunduğu için birçok gluten hassasiyeti olan birey glutensiz bira tercih etmektedir. Bunun yanında gluten içermeyen alkolleri keşfetmek için tükettiğiniz alkolün içindekiler kısmına bakmanız tavsiye edilmektedir.

Rakıda Gluten Var Mı?

Rakıda gluten yoktur ancak içerisinde katkı maddesi olan rakılara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bazı alkol ürünleri içerdiği katkı maddelerinden dolayı glutenli sayılabilmektedir.

Efe rakıda gluten yoktur ve viskide de gluten yoktur. Gluten duyarlılığınız varsa alkol aldığınız yerden glutensiz içki temin edebilmeniz mümkündür. Özellikle çölyak hastalığı veya gluten duyarlılığı olan bireyler içerisinde gluten olan hiçbir şeyi tüketmemektedir.

Birada Gluten Var Mı?

Birada gluten vardır ancak glutensiz birada gluten bulunmamaktadır. İsteğe bağlı olarak glutensiz bira içmek isteyen bireyler çeşitli markalardan bu ürünleri bulabilmektedir.

Glutensiz alkoller içerisinde viski ve cin gibi alkoller de mevcuttur. Glutensiz beslenen bireylerin alkol tercihlerini de glutensiz alkollerden yana yapması gerekmektedir. Rakıda da gluten bulunmamaktadır ancak bazı ürünler katkı maddesi içerdiği için gluten barındırabilmektedir.

Glutensiz Şarap Var Mı?

Şaraplar glütensizdir ancak tatlı şarap veya yıllanmış şaraplarda gluten vardır. Bazı şaraplarda katkı maddesi olduğu için gluten içerebilmekte ve hassasiyeti olan bireylerin içmesi tavsiye edilmemektedir.

Tatlı şaraplar veya meşe fıçılarda yıllanmış şaraplar gluten hassasiyeti olan bireyler için kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Gluten duyarlılığınız varsa midenizin zarar görmemesi için doktor yardımıyla beslenme düzeninizi programlamanız önerilmektedir.

Glutensiz İçkiler Hangileri?

Glutensiz içkiler şarap, viski, cin, rakı ve glutensiz biralar olarak sayılabilmektedir. Birbirinden farklı içkinin glutensiz seçeneği olduğu için doğal olarak gluten içerse bile glutensiz şekilde satılabilmektedir.

Efe rakı, mey rakı ve votka gibi içecekler de alkolsüzdür. Glutensiz beslenen bireylerin kesinlikle gluten içeren alkolleri tüketmemesi gerekmektedir. Detaylandırmak gerekirse bu konuda şunlar söylenebilmektedir;

  • Cin
  • Votka
  • Mey Rakı
  • Efe Rakı
  • Şarap
  • Viski
  • Glutensiz Bira
  • Mey Votka (Aromasız Olanlar)

Glutensiz içkiler, viski, votka, şarap ve cin gibi bilinen alkollerdir. Ancak içerisinde katkı maddesi olmayan ürünleri satın almaya özen göstermeniz glutensiz olması açısından önemlidir. Çünkü katkı maddesi bulunan alkollerde gluten vardır.

Yorum Yap

Yorum Yap