Anne Karnında Bebek Acıkınca Ne Yapar?

Anne karnınca bebek acıkınca annenin aldığı besinler çocuğun alabileceği şekilde plesenta ve göbek kordonu ile bebeğe ulaşmaktadır. Plensenta ve göbek bağı aynı zamanda çocuğun ihtiyacı olan besin, oksijen gibi şeyleri bebeğe iletirken atıkların da uzaklaşmasını sağlamaktadır. Özellikle bilinmesi gerekir ki anne vücudu kesinlikle bir çocuğun bütün ihtiyaçlarının giderilmesi adına yaratılmıştır.

Ancak bu durum annenin bebek için gerekli ihtiyaçları karşıladığı takdirde geçerlidir. Anne yetersiz beslenir, vücuduna ve bebeğine gerekli olan besinleri almazsa problemlerin çıkması normaldir. Bu yüzden annelerin kesinlikle hem kendi sağlıklarına hem de bebeklerinin sağlıklarına dikkat etmesi gerekmektedir. Özellikle uzun süreli açlıktan ve sağlıksız besinlerden kaçınması gerekmektedir.

Anne Karnında Bebek Aç Kalırsa Ölür Mü?

Anne karnında bebek aç kalma gibi bir durum söz konusu değildir. Annenin yediği besinler bebeğe gitmektedir ve bebek o besinleri almaktadır. Ancak anne, kendisine ve bebeğe zararlı besinlerden kesinlikle uzak durmalıdır. Aç anne, özellikle kanda bulunan keton miktarının artmasına ve bebekte ilerleyen süreçte psikolojik ve nörolojik gerilemeye neden olmaktadır. Ayrıca sakatlık riski de bulunmaktadır.

Bununla birlikte annenin aç kalması, şekerin yükselmesi, tansiyonun inip çıkmasına neden olmaktadır. Baş dönmesi sinirlilik hali gibi sorunların ortaya çıkması mümkündür. Bu sebeple hamilelik döneminde kesinlikle alınan besinlere dikkat edilmelidir.

Hamile Annenin Yediği Yemek Bebeğe Ne Zaman Ulaşır?

Hamile annenin yediği yemek bebeğe en kısa sürede ulaşmaktadır. Bu genellikle besinlerin mideye inip ve enerjisinin kana karışması ile geçiş olduğu düşünülmektedir. Fakat bebek aldığı besinlerin tatlarını alması için bir süre geçmesi gerekmektedir. Genellikle bebeğin beslendiği bu şekilde anlaşılmaktadır. Genelde 13-15 hafta arasına bebek tat alabilmektedir ve buna göre tepki verebilmektedir.

Anne Karnındaki Bebek Acıkır Mı?

Anne karnında bebek acıkır. Ancak bu bizim yaşadığımız bir acıkma değildir. Bebeğin gelişimi için besin ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyacı da annenin aldığı besinlerden almaktadır. Özellikle hamilelikte aç kalmaktan uzak durmalı ve besin tüketiminin önemine dikkat edilmelidir. Çocuğa zarar verecek madde ya da besinler alınmamalıdır.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın