Klozet Kapağı Ölçüsü Nasıl Alınır? Nelere Dikkat Edilmeli?

Klozet kapağı ölçüsü almak için kapağın altına kağıt ya da karton koyup, kapağın dış ve iç kenarlarından çizerek örnek model oluşturulmalıdır. Elinde bulunan örnek klozet kapağı çizimi ile yapı marketlerde çalışan görevlilerden yardım alarak istenilen ürün alınabilir.

Klozet Kapağı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Klozet kapağı seçilirken, kapağın banyo dekorasyonuna uygun olması için tasarıma dikkat edilmelidir.
  • Klozet kapağının şablonu çıkarılarak ürün seçilmelidir. Şablon çıkarmak için klozetin üstüne büyük kağıt koyulmalı, klozet oyuğunun ve dış bölgesinin şablonu çizilmelidir.
  • Yavaş kapanabilen kapaklı ürünler kullanılmalıdır.

Klozet Kapağı Modelleri Nelerdir?

Yavaş kapanan klozet kapağı modelleri en yaygın ürünler arasında yer alır. Bunlar kullanılan ürüne markasına ve şekline göre fiyatında değişiklik göstermektedir. 100 TL’den 100 TL’ye kadar fiyatı değişmektedir. Kapakların deseni, şekli ve boyuta da tasarıma göre değişmektedir. Ayrıca çocuklar ve engellilere göre de klozet kapağı modeli bulunmaktadır.

Klozet Kapağı Çeşitleri

Alafranga tuvalet kapağı çeşitleri, bütçeye ve modele göre değişir:

  • Standart, sert kapanır kapak: Bunlar elinizle bırakmadığınız takdirde, fren mekanizması olmadığı için sert bir şekilde aşağı iner ve ses çıkarır.
  • Yavaş kapanır kapak: Bunlar frenli veya asansörlü klozet kapağı olarak da bilinen klozet kapağı takımlarıdır. En önemli özelliklerinden biri de, sessiz olmalarıdır.
  • Süngerli klozet kapağı: Bu klozet kapağı modellerinin oturma yerleri, yumuşak kaplamadır, yani içinde sünger vardır ve otururken rahat etmeniz için tasarlanmıştır. Günümüzde pek üretilmeyen bu model, oldukça rahattır.
  • Isıtmalı klozet kapağı: Premium banyo ürünleri arasında olan bu ürünler, genellikle klozeti ile birlikte takım olarak satılmaktadır.

Klozet Kapağı Ölçüleri Standart Mı?

Kare ve oval olarak ayrılan klozetlerin ölçüleri genelde standarttır. Alınan klozet kapağı ölçüleri de buna uygun olarak alınmalıdır. Fakat daha büyük ya da daha küçük klozetlerde kapak alırken ölçülerine dikkat edilmelidir.

Standart ölçünün dışına çıktıkları için şablon ölçüsü oluşturmak gerekmektedir. Klozet kapağı ölçüleri genellikle 32 cm genişliğindedir. Bu ölçü genellikle standart klozet ve standart oval klozet kapakları için geçerlidir. Klozet kapakları ölçüleri standart mı sorumuzun cevabı, böylelikle evet şeklinde oluyor.

Klozet Ölçüleri Nedir?

Standart klozet ölçüleri; yüksekliği 55 cm ve genişliği 37 cm olarak tasarlanmaktadır. Ancak bazı küçük ve büyük klozetler, marka farklılığı ya da ürün tasarımına göre ölçüler de değişiklik gösterebilir.

Klozet Genişliği Ne Kadar Olmalı?

Gömme klozet ölçüleri genellikle 35’55 ya da 45’70 cm aralığında olmalıdır. Bu ölçüler standart olsa da duruma ve isteğe göre değişiklik gösterebilir.

Uygun Klozet Kapağı Nasıl Bulunur?

Uygun klozet kapağı tercih ederken öncelikle kapak şeklinin klozete uyumlu olması gerekmektedir. Biçimliliğin uyumunun yanı sıra kapak sistemleri de klozetleri kendi içinde sınıflar. Evde kullanılan klozet kapakları direkt sert şekilde kapanır.

Yüksekten hızla aşağı doğru inmesi ürüne zarar verdiği gibi yüksek ses de çıkarır. Son zamanlarda yavaş kapanan klozet kapakları bu tür sorunlar için yaygınlaştırılmıştır. Yavaş kapandığı için fazla ses çıkarmadığı gibi klozete de zarar vermez.

Klozet Kapağı Neye Göre Alınır?

Klozet kapağı ürünün; fiyatına, ergonomik olmasına, tasarımına ve kalitesine göre alınmalıdır. Şık durması, ürünün kalitesi ve uzun ömürlü olması gerekmektedir.

Klozet Duvardan Kaç cm Olmalı?

Klozetin gider borusu duvardan 30 cm olmalıdır. Klozet takıldıktan sonra klozetin duvar ile mesafesi 20 cm olması gerekmektedir. Rezervuar montajı için bu aralık idealdir. Klozetin montajı yapıldıktan sonra silikonlu kısımların 1 gün su ile temas etmemesi gerekmektedir.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın