Buzlukta Saklanan Tatlılar Nelerdir? Revani, Muhallebi veya Kadayıf?

Buzlukta saklanabilen tatlı türleri aşağıdaki gibidir;

  • Kakaolu parafe,
  • Meyveli soğuk pasta,
  • Limon sorbe,
  • Kadayıf,
  • Baklava,
  • Revani,
  • Şekerpare,
  • Mozaik pasta,
  • Dondurma,
  • Puding,
  • Sütlaç,
  • Güllaç.

Revani Buzdolabına Konur Mu?

Revani buzdolabına konur. Ancak revani buzdolabına koymadan önce şerbetlemesini engellemek adına şerbetini dökmemek gerekmektedir. Aksi takdirde revaninin şekerlenmesi mümkündür. Bu yüzden revani yaptıktan sonra şerbetinden ayırmak ve kuru bir şekilde soğuk bir ortamda revani saklamak gerekmektedir. Aynı zamanda revaninin çeşitlerine göre içerisinde bulunan yerinde saklama koşullarını iyi bilmeniz gerekmektedir.

Özellikle revaniyi sade yapmak istemiyorsanız mavi haşhaşlı revani denemeniz mümkündür. Burada haşhaşın saklama koşullarını da iyi bilmek ve bozulmasını engellemek için çaba göstermek gerekmektedir. Arasında muhallebi Bunlar revani yapmanız da mümkündür muhallebinin de saklama koşullarını bilmeniz ve hızlı bir şekilde tüketimi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Revani içerisinde farklı aramalar tatma limon ya da portakal gibi revani yapmak da sizin elinizdedir. Yine burada limonun, portakalın ya da içine koyduğunuz herhangi bir ürünün kesinlikle saklama koşullarını da bilmek sadece revaniye göre bir saklama ortamı hazırlamamak gerekmektedir. Aksi takdirde revaninin bozulmazsa bile içerisine koyduğunuz ürünün bozulması mümkündür. Bu yüzden olarak bakmalı ve özellikle havası alınmış kaplarda ya da buzdolabı poşetlerinde saklamanız önerilmektedir.

Şekerpare Derin Dondurucuda Saklanır Mı?

Şekerpareyi derin dondurucuda saklamak mümkündür. Özellikle fırından yeni çıkmış sıcak şekerparenin tamamen soğumaya bırakıldıktan sonra, önce bir kabın içine daha sonra buzluğa koymak gerekmektedir. Şerbetlendirmediğiniz zaman şekerpareyi saklamak daha kolay olacaktır. Bu yüzden şekerpareleri şerbetlendirmeden önce havası alınmış bir kap ya da buzdolabı poşetine koymanız gerekmektedir.

Buzluktan çıkardığımızda biraz ısınmasını bekledikten sonra şerbetini hazırlayıp üstüne döküp afiyetle yiyebilirsiniz. Genellikle buzunun bir saat içerisinde çözülmektedir. O bir saat içerisinde de şerbeti yaparak değerlendirmeniz size zaman kazandıracaktır.

Muhallebi Buzluğa Konur Mu?

Muhallebi buzluğa konur. Ancak muhallebi dondurulup daha sonra çözünürlüğünde kıvamının kaybolduğu ve tadının değiştiği de bilinmektedir. Bu yüzden muhallebiyi buzluğa koymadan tüketmeniz önerilmektedir. Ayrıca muhallebi dışında poğaça, çörek, börek, katmer gibi dondururum 6 aya kadar saklamanız mümkündür. Kıvamlarından ve tatlarından çok bir şey kaybetmeyeceklerdir.

Pişmiş Baklava Buzlukta Saklanır Mı?

Pişmiş baklava buzlukta muhafaza edilmektedir. Plastik kaplara ya da hava almayacak şekilde buzdolabı poşetlerine saklamanın en ideal çözüm olacaktır. Aynı zamanda şerbet dökmediğiniz baklavaları da serin ya da kuru bir yerde muhafaza etmeniz mümkündür. Özellikle yaz aylarında çabuk bozulabilen yapısı nedeniyle aracınızdan fazla baklava yapmamanız önerilmektedir.

Şerbetli Tatlılar Derin Dondurucuda Saklanır Mı?

Şerbetli tatlılar derin dondurucuda saklanabilirler. Fakat şerbetli tatlıların havasız bir ortamda saklandığında emin olmak gerekmektedir. Aksi takdirde hava alan herhangi bir tatlı ya da korumasını istediğiniz herhangi bir besin zamanla hızlı bir şekilde bozulmaya başlayacaktır. Bu durumu engellemek adına plastik kaplar ya da havası alınabilen buzdolabı poşetleri kullanmanız önerilmektedir.

Ayrıca derin dondurucuda dahi olsa bir yerden sonra sakladığınız besinin bozulma durumu söz konusudur. Bu yüzden saklayacağınız tatlının çok uzun süre buzlukta bozulmadan kalmayacağını bilmeniz gerekmektedir. Kesinlikle bir yerden sonra tatlıyı kontrol etmeniz ve bozulma başlamadan önce kesinlikle tüketmeniz önerilmektedir.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın