Psikoloji Mezunları PDR Olarak Atanabilir Mi?

Psikoloji mezunu olan bir kişi hali hazırda Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen ise alan değişikliği ile PDR bölümüne geçiş yapabilir. Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen değilse mezun olan kişinin pedagojik formasyon alması gerekir. Eğer pedagojik formasyon olmazsa atama gerçekleşmez.

Psikoloji Bölümü Öğretmen Olabilir Mi?

Psikoloji bölümünden mezun olan kişiler Milli Eğitim Bakanlığı’nda rehber öğretmen olarak görev yapabilir. Fakat rehber öğretmen olarak çalışabilmek için pedagojik formasyon alması gerekir. Formasyonu aldıktan sonra KPSS’ye girip yeterli puanı alması gerekir. Psikoloji mezunu olduktan sonra, sınavdan yeterli puanı aldıktan sonra öğretmen olarak atanma hakkına sahip oluyorsunuz. Bunun dışında PDR bölümünden mezun olan kişiler içinde formasyon gereklidir.

PDR Mezunları Adli Psikolog Olabilir Mi?

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunu olan kişiler adli psikolog olamazlar. Fakat PDR lisansının üstüne yüksek lisans yapan ve gerekli eğitimleri alan kişilerin unvanı Klinik Psikolog olarak değişir. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik mezunu olduktan sonra yüksek lisans yapılmaz ise unvan Psikolojik Danışman olarak kalır.

Eğer Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yaparsanız Maliye Bakanlığı maaşınızı ‘’Rehber öğretmen maaşı’’ olarak öder. Bu neden ile okullarda görev yapan PDR mezunlarının unvanı Rehber Öğretmen olarak adlandırılır. Gelir düzeyi en yüksek olan öğretmenlikler arasında yer alır.

PDR Mezunu Klinik Psikolog Olabilir Mi?​

PDR bölümünden mezun olan kişi, yüksek lisans yapar ve üstüne gerekli eğitimleri alırsa Klinik Psikolog unvanını elde eder. Böylelikle kliniklerde psikolog olarak görev yapabilir.

Sosyal Hizmetler Mezunu Psikolog Olabilir Mi?

Sosyal hizmetler mezunu olan bir kişi lisansüstü eğitimini alırsa psikolog olabilir. Eğer lisans mezuniyetiniz sosyal hizmet bölümü değil ise sosyal hizmet alanında yüksek lisans doktora yapmanız sizi sosyal çalışmacı yapmaz.

Sosyal Hizmet Yüksek Lisans Kaç Yıl?​

Tezli yüksek lisans dönemi toplamda 4 yarıyıldan oluşur. 2 yarıyılı ders dönemi, 2 yarıyılı ise tez yazma süresi olarak geçer. Toplam 2 yılda tezli yüksek lisans yapılır. Eğer ders döneminde başarısız olunur ise öğrenciye ek 2 yarıyıl süre verilir.

Tezsiz lisans dönemi ise 2 yarıyıldan toplam 1 sene sürer. 2 yarıyıllık ders döneminin ardından öğrenci projesini yazıp mezun olur. Eğer belirtilen süre içinde tamamlanamazsa ek 1 yarıyıl verilir.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

“Psikoloji Mezunları PDR Olarak Atanabilir Mi?” üzerine 2 yorum

    • Maalesef geçtiğimz senelerde alınan karara göre psikoloji mezunları formasyon alamıyor. Bu nedenle, psikoloji mezunlarına rehber öğretmen olmanın önü kapanmış durumda.

      Yanıtla

Yorum yapın