Yazı Yazarken Hangi Noktalama İşaretinden Sonra Büyük Harfle Başlanmaz?

Yazı yazarken, virgül, parantez, noktalı virgül, tırnak işareti ve kesme işareti şeklinde noktalama işaretleri kullanıldığı zaman bu noktalama işaretlerinden sonra büyük harfle başlanmaz.

Bu konu için aşağıdaki örnekleri verebiliriz.

  • Konu Karabağ olduğu zaman iki ülke (Azerbaycan ve Ermenistan) hiçbir şekilde anlaşamaz.
  • Erkek bebeklere Mehmet, Akif, Veli; kız bebeklere ise Ezgi, Melike, Selin adları verilir.

Burada istisnai ve önemli bir husus da eğer ki cümle içerisinde biz özel bir isim kullanıyorsak bu dudumda virgülden sonra Büyük Harf kullanılabilir.

Bu şekilde kurallara uygulayarak doğru şekilde yazım kurallarını öğrenebiliriz. Noktalama işaretleri, düşüncelerimizi açık ve anlaşılır bir şekilde ortaya koymamız için ve kurduğumuz cümlenin neresinde duraklayacağımızı belirlemek için ve okuma şeklini kolay hale getirmek için kullanılmaktadır.

Bu konuda bir diğer önemli husus da noktalama işaretlerinden olan nokta, virgül, noktalı virgül, iki nokta, ünlem, tırnak ve kesme işaretleri hangi kelimeye aitlerse o kelimeye bitişik olarak yazılmaktadır ve bu işaretlerden sonra bir harf boşluğu kadar ara koyulmaktadır.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın