Fizik Yapmadan Tıp Kazanılır Mı?

Fizik yapmadan tıp kazanılmaz. Tıp bölümü, sayısal puanla, yani matematik, geometri, fizik, kimya ve biyoloji derslerinden çıkan sorularla öğrenci alıyor. Fizik de bunların arasında en çok soru gelen derslerden biri olduğu için, ülkemizdeki herhangi bir tıp bölümünü kazanabilmek için mutlaka fizik sorularını da çözmelisiniz.

Fizik dersleri gözünüzü korkutuyorsa, kolay konulardan başlamanız, özgüveninizi kazanmanız açısından daha faydalı olacaktır. Örneğin, herhangi bir işlem içermeyen, sözel temelli fizik sorularını çözerek özgüveninizi kazanıp daha sonra basit hareket sorularıyla devam edebilirsiniz. Eğer imkanınız elveriyorsa, özel ders almanız da mümkün. Sakın unutmayın, fizik zor değildir; anlatıcılar iyi anlatamıyordur.

Tıp Neden Sayısal?​

Tıp bölümünü ve doktorluğu düşündüğümüzde, aklımıza “tıp neden sayısal ki, hasta tedavi ederken geometriden faydalanmıyoruz” diye düşünebilirsiniz. Ancak sayısal soruları, aynı zamanda fizik, kimya ve biyoloji gibi hekimlik yaparken işinize yarayacak dersleri de içerdiğinden, sayısal bölüme kabul edilmiştir.

Eşit Ağırlık Tıp Okuyabilir Mi?​

Tıp sayısal bir bölüm olsa da, eşit ağırlık öğrencileri de fen derslerine (fizik, kimya, biyoloji) ağırlık vererek tıp bölümü kazanabilir. Ancak puan hesaplamada sayısalcılar avantajlı olacağından, bir EA öğrencisi, bir FM öğrencisinden daha iyi bir fen bilimci olmalı ve daha çok net yapmalıdır.

Sözelci Tıp Kazanabilir Mi?​

Tıp okumak isteyen bir öğrencinin sözelci olması, alan dersleri nedeniyle baştan hatalı bir tercihtir ancak bir sayısalcı kadar çok matematik, geometri, fizik, kimya ve biyoloji yaptığı takdirde, günümüzde uygulanan sınav sistemi ile tıp kazanması mümkündür. Ancak alan puanları nedeniyle, ancak yeni açılan üniversitelerin düşük puanlı bölümlerine yerleşebilir.

Unutulmaması gereklidir ki, teorik olarak mümkün olan bu iş, pratikte çok ama çok zordur. Eğer tıp bölümü okumak istiyorsanız, mutlaka sayısal bölüm tercih etmelisiniz.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın