Kuranda Geçen 7 Varlık | Dünyadaki Varlıklar Nelerdir?

Kuranda geçen 7 varlık, Allah’ın başta dünyadaki varlıklar olmak üzere tüm kainata yayılmış varlıklardır. Kainat, Allah’ın hikmet dolu yaratılışının bir tezahürüdür. Her varlık, kendine has bir amaç ve öneme sahiptir.

Kuran’da defalarca yaratılış ve varlıklardan bahsedilir, bu da evrenin ve içindeki varlıkların Allah tarafından bilinçli bir şekilde yaratıldığını gösterir.

Allah, sayısız alemler yaratmış ve bu alemlerde milyonlarca varlık meydana getirmiştir. Evrende, gözle görülen ve görülemeyen sayısız varlık bulunmaktadır. Kuranda geçen 7 varlık arasında, göremediğimiz varlıklar da vardır ancak bunları Kuran’daki bilgiler ve Allah kelamı ile öğreniriz.

Dünyadaki 7 Varlık

Kuranda geçen 7 varlık, aşağıdaki listedeki gibidir:

  1. İnsanlar: Topraktan yaratılmış, akıl ve irade sahibi varlıklar. Dünyadaki varlıklar arasındadırlar.
  2. Hayvanlar: Farklı türlerde yaratılmış, dünyada yaşayan canlı varlıklar. Dünyadaki varlıklar arasında insanların hizmetindedirler.
  3. Bitkiler: Çeşitli türlerde yaratılmış, doğal dünyanın bir parçası olan canlılar.
  4. Mikroskobik Canlılar: Gözle görülemeyen, ancak varlıkları bilinen küçük canlılar.
  5. Melekler: Nurdan yaratılmış, iyiliğe hizmet eden, günah işlemeyen varlıklar.
  6. Şeytanlar (İblisler): Allah’a karşı gelen, insanları saptırmaya çalışan kötü cinler.
  7. Cinler: Ateşten yaratılmış, irade sahibi ve çeşitli şekillere girebilen gizli varlıklar.

7 varlık nedir sorusunun cevabı bu şekildedir. Allah’ın yarattığı bu varlıklar arasında, insan da bulunmaktadır.

Kuranda Geçen 7 Varlıklar Nelerdir?

Kuranda geçen yedi varlık, insanlar, hayvanlar, bitkiler, melekler ve cinlerdir. Hayvanlar ve bitkiler, gözle görülebilen ve kendilerine has yapıları olan varlıklardır. Melekler, nurdan yaratılmış, iyiliğe çalışan ve günah işlemeyen varlıklardır.

Cinler ise, irade sahibi, Allah’a karşı davranışlarından sorumlu, çeşitli şekillere girebilen ve ateşten yaratılmış gizli varlıklardır. Şeytan, varlığı kesin olan, gözle görülemeyen, kötülükte ileri giden ve insanları saptırmaya çalışan cinlere denir.

Kuran’da şeytan, iblis olarak adlandırılır ve Allah’a karşı çıkan, sapıklığa düşmüş cinler arasında yer alır. Allah, Kuran’da insanları şeytanın aldatmacalarına karşı uyarmıştır.

Kuranda Kaç Varlıktan Bahsedilir?

Kainattaki yedi varlık; insanlar, hayvanlar, bitkiler, mikroskobik canlılar, melekler, şeytanlar ve cinlerdir. Bu varlıklar, gözle görülebilen ve görülemeyen olarak ikiye ayrılabilir. Gözle görülememeleri, var olmadıkları anlamına gelmez.

Kainat, sonsuz büyüklükte ve binlerce alemden oluşmaktadır. Dünyamız, bu alemlerden sadece bir tanesidir ve içinde sayısız varlık barındırır. Dolayısı ile, Kuran’da bahsedilenler 7 varlık şeklindedir.

Dünyada Kaç Varlık Var?

Kur’an’a göre dünyada belirli bir sayıda varlık olduğunu belirten spesifik bir ayet yoktur. Ancak, Kur’an, Allah’ın sayısız varlık yarattığını ve bu varlıkların sadece bir kısmının insanlar tarafından bilinebildiğini vurgular.

Kurandaki 7 varlık; insanlar, hayvanlar, bitkiler, melekler, cinler ve şeytanlar gibi çeşitli varlık türlerinden bahsedilir, ancak bu varlıkların tam sayısını belirten bir ayet bulunmamaktadır. Dünyadaki 7 varlık nedir şeklindeki soru da, önceki cümlede anlattığımız 7 farklı varlık türünü kastetmektedir.

Kur’an, Allah’ın evrende ve dünyada gözle görülebilen ve görülemeyen sayısız varlık yarattığını, bu varlıkların her birinin kendi özel amaçları ve rolleri olduğunu ifade eder. Bu nedenle, Kuranda geçen 7 varlık genel olarak bize bu varlıkların niteliğini belirtse de, sayıları hakkında kesin bilgi yoktur.

Kuranda Kaç Canlı Var?

Kuranda geçen 7 varlık olduğunu önceki paragraflarımızda detaylı olarak anlatmıştık. Ancak, Kur’an’da belirli bir sayıda canlı türünün var olduğunu belirten spesifik bir ayet yoktur. Kur’an, Allah’ın sayısız canlı yarattığını ve bu canlıların sadece bir kısmının insanlar tarafından bilinebildiğini vurgular.

Kur’an’da insanlar, hayvanlar, bitkiler, melekler, cinler ve şeytanlar gibi çeşitli canlı türlerinden bahsedilir, ancak bu canlıların tam sayısını belirten bir ayet bulunmamaktadır.

içeriğimizi oylayın
Kategoriler Din
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın