Şeker Bağımlılığı Nedir? Şeker Bağımlılık Yapar Mı?

Şeker, moleküler olarak uyuşturucu maddeler kadar bağımlılık yapıcı değildir. Ancak yorgun olduğumuz zamanlarda tükettiğimiz şekerli karbonhidratlar bizi daha enerjik hissettirdiği için psikolojik olarak şekerli gıdalara ihtiyaç duyarız. Şeker bağımlılığı da, bu ihtiyaçlar sonucunda başlar. Ayrıca, şekerin endorfin salgılatması nedeniyle, stresli günlerde yediğimiz küçük bir çikolata veya şekerleme, bizi mutlu ederek stresli durumdan çıkarır. Bu da tıpkı uyuşturucu maddelerin uyandırdığı mutluluk hissiyle benzerdir.

Şekeri hayatımızdan çıkarmak en doğru karar olacaktır. Şeker, kalp, yüksek tansiyon, alzheimer ve başka birçok hastalığın şekerle ilişkisi vardır. Ayrıca, kanserli hücrelerin sevdiği bir yiyecek olması nedeniyle, her türlü kanserin ardında da şekeri bulabiliriz.

Şeker Bağımlılığından Kurtulmak

Şeker tüketiminiz çok fazla ise ve bir bağımlılık haline geldiğini düşünüyorsanız, mutlaka bir doktora veya diyetisyene gitmelisiniz. Bu konuda, size yardımcı olacak ve beslenme rejiminizi düzenleyerek şeker bağımlılığından kurtulmanızı sağlayacaklardır.

Internette gördüğünüz formülleri denemeyip doğrudan doktora veya diyetisyene gitmeniz, çok daha doğru olacaktır.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın