Aç Karnına Şeker Kaç Olmalı? Peki, Tok Karnına? Ne Yapılmalı?

Aç karnına şeker, 50/70 mg/dl hipoglisemi, 70/100 oranı ise normal kabul edilmektedir. Tok karnına şeker 140 mg/dl sınırında normal kabul edilmektedir.

Açlık ve tokluk kan şekerinizi dengeleyecek besinler tüketmeniz gerekmektedir. Belirtilen sınırların dışına çıkıldığı vakit, metabolizmanızın düzensiz çalıştığını ve şeker dengenizde bir sorun olduğunu görmeniz mümkündür. Bunun için düzenli kan verme ve şeker oranına baktırma gibi yöntemleri tercih etmeniz önerilmektedir.

Aç Karnına Şeker Neden Yükselir?

Kortizol ve adrenalin gibi hormonların fazla salgılanmasından dolayı şeker yükselmektedir. Gece uyurken kan şekerinin düşmesi durumu ve karaciğer yağ dokusundan şeker salınması sonucunda sabah kan şekeri yükselmektedir.

Çeşitli hormonal nedenlerden dolayı da şekerin aç karnına yükseldiği bilinmektedir. Doktor kontrollerinizi düzenli yaptırmanız ve şüphelendiğiniz gizli şeker gibi durumlarınız varsa öğrenmeniz sizin açınızdan faydalı bir durumdur.

Tok Karnına Şeker Kaç Olmalı?

Tok karnına şeker, 140 mg/dl’yi geçmediği zaman normaldir. Tok karnına şekerin dengeli olması ve belirtilen rakamın üzerine çıkmaması sağlık açısından önemlidir.

Açken de 70/100 mg/dl’yi kesinlikle geçmemesi gereken şeker, aksi durumlarda doktor kontrolüne gitmeyi gerektirmektedir. Sağlıklı bir yaşam için düzenli kan vermek ve şeker değerlerine baktırmak önemlidir.  Gizli şeker veya hipoglisemi durumlarınız varsa doktor muayenelerinize düzenli gitmeniz sağlığınız açısından faydalıdır.

Tok Karnına Şeker Neden Yükselir?

Şeker hastaları düzenli ilaçlarını almadıklarında ve insülini yeterli miktarda kullanmadıklarında şekerleri yükselmektedir. Çok yemek yiyen ve egzersiz yapmayan bireylerin de tok karnına şekerleri yükselebilmektedir.

Şeker sorununun en iyi çözümü, doktora giderek kan değerlerine baktırmaktır. Eğer şekerin yüksek çıktığı bir durum varsa gerekli tedaviler için hazırlıklara başlanabilmektedir. Sağlıklı yaşam için düzenli beslenme ve spor muhakkak herkesin yapması gereken aktivitelerdir.

Şeker Yükselince Ne Yapmalı?

Şeker yükselince, bol su içmek faydalıdır. Kanda biriken şekerler bol su içmek ile idrardan atılmaktadır. Şeker yükselmemesi için bol egzersiz yapılması da gereklidir.

Şeker yükseldiğinde kandaki şekerler, enerji ile alınabilmektedir. Yaşamınızda bol hareket ve su içme alışkanlığı edinmeniz şeker problemlerine çözüm olmaktadır. Doktora gitmek ve düzenli kontrollerinizi yaptırmak, her daim sağlığınıza iyi gelen faydalı durumlardır.

Şeker Düşünce Ne Yapmalı?

Şeker düşünce, ağızdan şekerli yiyecekler alınması önerilmektedir. O an hemen kan şekerine bakılması ayrıyeten çok önemlidir.

Şeker hafif düşmüşse daha hafif besinler tercih edilebilmekte, elma, bisküvi ve kuru üzüm gibi gıdalar alınabilmektedir. Doktora giderek durumunuzu kontrol ettirip nasıl bir yol izleyeceğinizi öğrenmeniz de oldukça faydalıdır. Uzmana muayene olmadan kafanıza göre yapacağınız her girişim sağlığınızı tehlikeye atma riski taşımaktadır.

155 Şeker Yüksek Mi?

155 şeker, yüksek bir orandır. Toklukta şekerin 140 mg/dl arasında olması gerekmektedir. Bunun üzerine çıkıldığı vakit şeker yükselmektedir.

Açken 70/100 mg/dl olan şeker, toklukta 140 mg/dl’yi geçmediği takdirde normaldir. 155 gibi yüksek bir oranın kontrolü için muhakkak doktora başvurmanız önerilmektedir. Sağlıklı yaşam için düzenli doktor kontrolleri ve sağlıklı beslenme oldukça önemlidir.

İlgili içerik: Glucophage 1000 mg | Glucophage ile Zayıflayanlar

160 Şeker Normal Mi?

160 şeker, 140 mg/dl’yi geçtiği için yüksektir ancak hayatınızı tehlikeye atacak kadar yüksek değildir. Tokluk kan şekerinin 70/160 mg/dl arasında kalması şeker yükselse bile kontrol edilebileceğini göstermektedir.

Şekerinizin 160’ın üzerine çıkmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Her bireyin metabolizması farklı olduğu için doktora görünmekte fayda vardır. Sağlığınız için düzenli muayene olup beslenmenize dikkat etmeniz önerilmektedir. Şeker bağımlılığınız varsa, bundan kesinlikle vazgeçmeniz gerekmektedir.

Kan Şekeri 500 Olursa Ne Olur?

İdrarda keton görülme riskini taşımakta ve diyabetik komaya yol açmaktadır. Doktora giderek hemen bir muayeneye alınılması gerekmektedir. Diyabetik komada sıvı kaybı oluşmakta ve dehidrasyon görülmektedir.

Gereken tıbbi müdahaleler uygulanmadığı takdirde riskli bir durumdur. Sağlığınız açısından düzenli doktor kontrolüne gitmeniz önerilmektedir. Bol bol su içip sporunuzu yaparak sağlıklı bir şeker dengesinde kalmanız mümkündür.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın