Thalassophile Nedir? 5 Maddede Deniz Aşkını Anlatıyoruz

Thalassophile, Yunanca thalassa (deniz) ve philos (sever) kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşan bir kelimedir. Thalassophile anlamı, denizi seven kişi şeklindedir. Bir Thalassophile; denizi ve okyanusları çok sever ve böyle yerlerde yaşamak ister. Bunu bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışır.

Thalassophile Ne Demek?

Thalassophile, denizi seven, ona aşık olan kişiler için kullanılan Yunanca birleşik kelimedir. Thalassophileler, deniz kenarında yaşamayı tercih eder, hayatları boyunca bunun için çabalar ve hayatlarının odak noktasını denizler oluşturur.

Yüzmek, dalışa yapmak ve hatta sadece sahilde uzun yürüyüşler bile bu kişileri çok mutlu eder. Denizleri evleri olarak gördüğünden, sürdürülebilir bir yaşam ve denizlerin temiz tutulması gibi konular, ilgi alanları arasındadır.

Bu kavram, denizi sevmekten öte, doğayı olduğu gibi sevmek ve onunla derin bir bağ kurmayı da içerir. Bu nedenle, Thalassophile çeviri için, deniz aşığı da diyebiliriz.

thalassophile anlami

Thalassophilelerin Ortak Noktaları​

4Türkiye bir yarımada olmanın doğal bir sonucu olarak denizle iç içe bir kültüre sahiptir. Buna karşın Thalassophile olmak daha derin bir sevgi ve bağlanma anlamı taşır. Peki, bizi bir deniz aşığı yapan şey nedir?

  1. Deniz kenarında olmanın verdiği huzur: Birçok Thalassophile, deniz kenarındayken hayatın akışının yavaşladığını, endişelerin önemini yitirdiğini hisseder. Suyun sesinin insanı sakinleştirmede neredeyse meditatif bir etkisi olduğunu düşünürler.
  2. Sonsuzluk hissi: Denizler, çoğu zaman bize sonsuzluğu hatırlatır. Küçük bir iç deniz olan Marmara Denizi’nde dahi, karşı kıyıyı her zaman görememenin verdiği sonsuzluk duygusu, bize dünyanın büyüklüğünü ve hatta evrenin uçsuz bucaksızlığı hakkında derin bir öngörü sağlar.
  3. Güneş, kum ve deniz üçlüsü: Thalassophileler için tatilin ideal tanımı genelde bu üçlüye dayalıdır. Yumuşak kumlara uzanmak, güneşin sıcaklığını hissetmek ve dalgaların serinliğiyle canlanmak gibisi yoktur.
  4. Su sporlarına duyulan ilgi: Sörf, yelkencilik, yüzme, şnorkelle dalma gibi aktiviteler thalassophilelerin sıklıkla keyif aldığı uğraşlardır.
  5. Ruh ve beden sağlığı: Deniz kenarında, sevdiği yerde yaşayan insanlar, ruh ve beden sağlığı açısından, yüksek yerlerde yaşayan insanlara göre daha avantajlıdır.

Thalassophileia ve Turizm

Son yıllarda yurtiçinde ve yurtdışında Thalassophile kavramına artan bir ilgi görülüyor. Özellikle sosyal medya platformlarında bu tema etrafında oluşan gruplar, insanlar arasında ortak bir nokta sağlıyor. Deniz tutkusu aynı zamanda ülkemizin eşsiz sahillerine yönelik turizmi de canlandırıyor.

Thalassophile kavramına meraklı iseniz, aşağıdaki içeriklerimiz de mutlaka ilginizi çekecektir:

Thalassophile Hakkında Sıkça Sorulan Sorular​

Thalassophile olmak için profesyonel bir yüzücü veya dalgıç olmak gerekir mi?

Hayır, denizi sevmeniz için herhangi bir yeteneğinizin veya sıfatınızın olması gerekmez. Denizi gördüğünüz an, hatta düşündüğünüzde bile mutlu oluyorsanız, siz de bir Thalassophilesiniz demektir.

Sadece denizde yaşayan canlılara ilgi duyanlar Thalassophile olabilir mi?

Hayır, bu daha çok bir deniz biyoloğunun tanımıdır. Thalassophile olmak için mutlaka deniz canlılarını tanıyıp onlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmiyor.

Thalassophile’lar neden kışı pek sevmezler?

Kış ayları, özellikle ülkemizde denize girilemeyen ayları ifade eder. Karadeniz veya Marmara Bölgesi‘nde, kış aylarında deniz oldukça hareketlidir ve bu da deniz severler için denizi uzaktan sevme anlamına gelir. Bu nedenle, deniz aşıkları, yaz aylarını daha çok sever.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın