Spor Yöneticiliği Bölümü Formasyon Alabiliyor Mu? Öğretmen Olabilir Mi?

Spor yöneticiliği mezunları formasyon alabilirler. Ancak AÖF mezunları bu durumdan muaf tutulmaktadır. Aynı zamanda her dönem için bir takım farklılıklar bulunmaktadır. Bu yüzden formasyon almak istediğiniz dönemin kabul edilme şartlarına ve kabul edilme bölümlerine dikkat etmek gerekmektedir. Bu durum ne kadar değişkenlik gösterse de mezun olup 1 senelik formasyon alındığında öğretmenlik yolu açılmaktadır.

Aynı zamanda birçok özel sektör biriminde de çalışma imkânı bulunmaktadır. Sadece öğretmenlik olarak görmemek gerekmektedir. Spora hizmet noktasında birçok noktada spor yönetimi bölümü oldukça işlevseldir.

Spor Yöneticiliği Mezunları Öğretmen Olabilir Mi?

Spor yöneticiliği mezunları Gençlik Spor Bakanlığı ilgili birimleri ve ya spor federasyonunun onaylı antrenörlük belgesini alarak antrenör olabilmektedirler. Bu durum kurslarla sağlanmaktadır. Kurs başarı ile bitirildiğinde antrenör olunabilmektedir. Aynı zamanda beden eğitimi alanından formasyon alarak da MEB bünyesinde öğretmen olunabilmektedir. Formasyon usul ve esasları için buraya tıklayınız.

Spor yöneticiliği formasyon şartları iyice araştırılıp kabul için gerekli belgeler gerektiği gibi doldurulmalıdır. Aksi taktirde bitirmek zordur. KPSS için de formasyon bir zorunluluk teşkil ettiğinden gereken özeni gösterip formasyonu almak gerekmektedir. Bunun dışında da bir çok sektörde iş imkanına sahip olabilmektedirler.

İlginizi çekebilir: Besyo Formasyon Kalktı Mı? Öğretmen Olunur Mu?

Spor Bilimleri Mezunu Beden Eğitimi Öğretmeni Olabilir Mi?

Spor bilimleri mezunu öğrenciler mesleği yapabilecek yetkinliğe sahip olduklarından öğretmenlik yapabilmektedirler. Fakat spor bilimleri mezunu öğrencilerinin yukarıda da belirtildiği gibi öğretmenlik yapmak için formasyon almaları gerekmektedir. Formasyon olmadığı taktirde KPSS ile atanmak zordur. Özel kurumlarda ve özel okullarda öğretmenlik yapmaktan başka şans da yoktur.

Spor Yönetimi Okuyup Ne Olunur?

Spor bilimleri okuyup birçok iş olanağına sahip olunabilmektedir. Bu programı başarılı bir şekilde bitiren mezun öğrenciler, özel sektörde ve kamu sektöründe rahatlıkla çalışabilmektedir. Bu program sayesinde mezun öğrenciler; gençlik spor bakanlığında ve spor müdürlükleri ile birlikte spor kulüplerinde istihdam olanağına sahip olmaktadır.

Aynı zamanda bu program mezunları, pazarlama, halka ilişkiler, finans, yönetim, insan kaynakları ve sponsorluk gibi yerlerde aynı zamanda da etkinlik yönetim departmanlarında çalışabilmektedirler. Aldıkları bilgiler doğrultusunda özel antrenörlük görevini de icra edebilmektedirler. Özel okullarda da öğretmen olarak çalışma imkânları bulunmaktadır. Hatta kendi işletmelerini açma imkânına dahi sahip olabilmektedirler.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın