Simyacılar Tarafından Keşfedilen Maddeler Nelerdir? Liste Şeklinde

Simyacılar tarafından keşfedilen maddeler şu şekildedir;

  • Na-stearat + Na-oleat + Na-palmitat (Sabun)
  • Nitrik Asit (H2SO4) (Kezzap)
  • Potasyum Alüminyum Sülfat (KAl) (SO4)2 (Şap)
  • Asetik Asit (CH3COOH) (Sirke Ruhu)
  • Hidroklorik Asit (HCl) (Tuz Ruhu)
  • Sülfürik Asit (H2SO4) (Zaç Yağı)
  • Demir II Sülfat (FeSO4) (Kıbrıs Taşı – Zaç-ı Kıbrıs-Vitriyol)
  • K-stearat + K-oleat + K-palmitat (Arap Sabunu)
  • Çinko Sülfit (ZnS) (Üstübeç-Beyaz Boya)
  • Sodyum Sülfür (Na2SO4) (Sarı Zırnık)
  • Sodyum Nitrat (NaNO3) (Şili Güherçilesi)
  • Potasyum Nitrat (KNO3) (Hint Güherçilesi)
  • Bakır Sülfat (CuSO4) (Göz Taşı)
  • Kurşun Oksit

Simyacılar Değersiz Madenleri Altına Çevirmiş Midir?

Simyacılar değersiz madenleri altına çevirmek için uğraşmışlardır. Bu konuda “Kırmızı iksir” adını verdikleri karışımı kullanarak metali altına dönüştürme çabasında bulunmuşlardır. Aşama aşama ilerleyerek metali ya da değersiz madenleri altına çevirmek için uğraşmışlardır.

Altına çevirme çalışmalarını genel olarak Kurşun ya da cıva üzerinde yapmışlar ve bazı simyacıların cıva ile küp ya da arsenik ile alüminyum klorür karışımı kullanmıştır. Buna da kullandıkları büyülü cümleler ve karışık çizimler bilgi edinmeyi zorlaştırmaktadır. Ancak bunların yanı sıra zehir, sihirli karışımlar yapmayı da amaçlamışlardır. Fakat, bu konuda ne kadar başarılı olup olmadıkları tam olarak bilinmemektedir.

Simyacılar Damıtma İşlemi İçin Ne Kullanmışlardır?

Simyacılar damıtma işlemi için imbik kullanmışlardır. Damıtmaya yarayan ve damıtma işinde kullanılan imbik, ocak ya da herhangi bir yolla ısıtılan bir buhar kazanı veya damıtma kazanından meydana gelmektedir. Damıtmanın yapıldığı sırada çıkan buhar, kazanın kapağından çıkarak bir deve boyundan geçer ve bir soğutucuda toplanmaktadır.

Simyacıların yanı sıra çeşitli bilim adamlarına damıtma işlemi için imbik kullanmışlardır. Burada en çok bilinen damıtma işlemi gül suyunun damıtması veya esas üretimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Cabir bir hayân damıtılması uğraşılan bir soğutma tekniğinde kullandığı bilinmektedir.

Simyacılar Mürekkep Buldu Mu?

Simyacılar mürekkebi bulmuşlardır. Bu konuda genel olarak tam anlamıyla bir bilgi bulunsa da simyacıların mürekkebi buzlu kabul edilmektedir. Hâlihazırda yaptıkları çalışmaların çoğu tam olarak anlaşılmamış dahi olsa bilime oldukça fazla etkileri bulunmaktadır. Bunlardan birinin de mürekkep olduğu bilinmektedir. Yapılan çeşitli araştırmalar ve deneyler sonucunda mürekkebi bulmuş ve kullanmışlardır.

Simyacılar İçin Altın Neden Önemlidir?

Simyacılar altının ölümsüzlük için açılan bir kapı olduğunu düşünmektedir. Ölümsüzlük iksirini ancak altın ile birleştirdiklerinde gerçek bir ölümsüzlüğe ulaşacağını düşünmektedirler. Doğası nedeniyle bozulmaması, ölümsüzlüğü çağrıştırması nedeniyle altını çok önemli görmüşlerdir.

Aynı zamanda altının çok değerli bir maden olarak bilinmesi ve tanınması simyacıların altını olan ilgisini arttırmıştır. Bu dönemde yapılan çalışmaların çoğu altını bulmak ve ölümsüzdü keşfetmek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Deterjanı Simyacılar Mı Buldu?

Deterjanı simyacılar bulmamıştır, deterjanı kimyager federece günler bulmuştur. Kendisi 1917 yılında gerçekleştirmiştir. İlk deterjan aktif maddesini elde eden kişi olarak bilinmektedir. Simyacılar ile deterjanın bir ilgisi bulunmamaktadır.

Bakırı Simyacılar Mı Buldu

Simyacılar tarafından keşfedilen maddelerden bir diğeri de bakırdır. Altına ulaşma çabası içerisinde olan simyacılar, çeşitli çalışmalar yaptıklarında altından farklı maddelerin olduğunu görmüş ve bu maddeleri bulmak adına da çaba göstermişlerdir. Bu çabaların sonucundan biri de bakır maddesinin bulunması olarak karşımıza çıkmaktadır.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın