Cold Brew Alkol Mü? Acı Mı? İçinde Ne Var?

Cold Brew alkol değildir. Cold Brew içerisinde alkol bulunmamaktadır. En basit tanımı ile Cold Brew özel demleme yöntemleri ile soğuk bir şekilde kahveyi içime hazır hale getirmektir. Özellikle sıcak yaz aylarında en çok tüketilen soğuk kahve çeşitleri arasında yer alır. Diğer soğuk kahvelerden en büyük farkı demleme yöntemindedir.

Cold Brew için farklı demleme yöntemleri bulunsa da genel olarak özel bir demleme aracının içine filtre kahve ve buz eklenmesi ile yapılır. Buzlar yavaş yavaş eriyerek filtre kahve çekirdeklerine nüfuz eder. Bu süre için ortalama 12 saat gerekir. Daha etkin ve verimli bir tat elde etmek için Cold Brew demleme araçları da bulunur. Bu araçlar da damlama yöntemi ile kahve çekirdeklerinin demlenmesini sağlamaktadır. Buz ve kahve dışında Cold Brew’de başka bileşenler yoktur. Haliyle alkol de yoktur. Ancak İrlanda Cold Brew’ü denilen versiyonunda içine az miktarda viski koyulmaktadır.

Cold Brew İçindekiler

Cold Brew içindekiler şu şekilde sıralanır;

  • Buz
  • Soğuk su
  • Kahve

Bu malzemeler klasik Cold Brew yapmak için yeterli olmaktadır. Ancak tüketim tercihine göre içine farklı malzemeler de eklenebilir. Örneğin kahvelerin içine karıştırmak için uygun olan çeşitli şuruplardan eklemek daha tatlı bir kahve deneyimi yaşanmasını sağlar. Eğer şurup katılacaksa çok tatlı olanları değil; çikolata veya karamel gibi olanları tercih edilmelidir. Özellikle karamel şurubu tercih edildiğinde Cold Brew daha özel bir tat kazanacaktır.

Cold Brew Alkollü Mü?

Cold brew alkollü değildir. Cold brew bir kahve türüdür ve içerisinde allkol bulunmamaktadır.

Cold Brew Acı mı?

Cold Brew acı mı sorusuna kullanılan kahvenin özellikleri ile yanıt vermek mümkündür. Genel olarak Cold Brew orta sertliktedir. Başka bir deyişle ne çok fazla acı ne de çok fazla yumuşaktır. Ancak kullanılan kahve çekirdekleri sertliğini veya acılığını etkileyebilmektedir. Kahve çekirdekleri yetiştikleri ortama göre tat özelliği gösterir. Bu kapsamda bir kahvenin tatlı veya yumuşak olması için asit oranı düşük olması gerekmektedir. Eğer asitli bir toprakta yetişiyorsa bu durumda asidik değerleri fazla olduğundan tadında da sertlik ve görece acılık görülebilecektir. Bu yüzden eğer bir yerde Cold Brew içmek istiyorsanız hangi kahve çekirdeğinden demlenmiş olduğunu öğrenerek acılığı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Cold Brew Faydaları

Cold Brew faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olur, yağ yakımında yardımcıdır.
  • Kalp hastalıklarına ve hafıza bozukluklarına karşı iyi gelebilir.
  • Kahve asit seviyesi sıcak kahvelere kıyasla daha düşük olduğundan içimi rahattır. Bu sayede de çok kahve sevmeyenler tarafından bile rahatlıkla tüketilebilir.
  • Sinir sistemine uyarıcı niteliği bulunur, bu yüzden kronik baş ağrılarına iyi gelir.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilir.
  • Kafein sayesinde kişinin kendisini zinde ve rahat hissetmesine olanak verir.
  • Yapılan işlere daha iyi odaklanma açısından yardımcıdır.

Cold Brew Tadı Nasıl?

Cold Brew tadı orta içim olarak adlandırılan tattadır. Bu bakımdan herkes tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Sıcak kahvelere göre daha yumuşak özellikler gösterir.

Cold Brew Yağ Yakar mı?

Cold Brew yağ yakmaya metabolizmayı hızlandırdığı için yardımcı olur. Ancak içinde kafein bulunduğu için sık tüketiminden kaçınmak gerekmektedir. Aksi halde başka sağlık sorunlarına yol açabilir. Fakat aşırıya kaçmamak kaydıyla tüketilmesi halinde yağ yakımının desteklenmesinde etkili olabilir.

Cold Brew Şekerli mi?

Cold Brew şekerli bir içecek değildir. Genel olarak hiçbir kahve şekerli olarak tüketilmemelidir. Kahvenin tadını şeker bastıracağı için asıl tadını almak açısından sorun yaratır. Bu yüzden hem sıcak hem de soğuk kahvelerde şeker kullanılmaz. Cold Brew de şekersiz yapıdadır.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın