Enerji İçeceği ile Antibiyotik İçilir Mi? Roaccutane, Parol İle?

Enerji içeceği ile antibiyotik, kafeinle antibiyotiğin etken maddesinin etkileşime girme ihtimali nedeniyle tehlikelidir. Bu etkileşim sonucunda, farklı biyokimyasal ve farmakolojik değişimler ortaya çıkmakta ve yan etkiler gözlemlenebilmektedir. Bu nedenle, enerji içeceği ile antibiyotik kesinlikle tavsiye edilmez. Toplumda yaygın kanı, enerji içeceklerinin güvenliği olduğu şeklindedir ancak ABD’nin yetkili kurumu Food and Drug Agency tarafından güvenli kabul edilmemektedir.

Enerji içeceği, uzun süreli dikkat artırma, yorgunluğu azalttığı, fizfiksel performans ve dayanıklılığı arttırıldığı söylenir. Bunların yanında bağımlılık etkisi de gözlemlenmektedir. Vücuttaki nörotransmitter deposu boşalması nedeniyle 5 saat süreden sonra aşırı yorgunluk başlar.

Redbull İlaçla İçilir Mi?

Redbull veya türevi enerji içecekleri ile ilaç içtiğinizde kalp krizi riski oluşabilmektedir. Bunun yanında ilacın yan etkilerinin ortaya çıkma ihtimali oldukça yüksektir ve bunların ciddi sonuçları olabilmektedir. Redbull veya başka enerki içeceklerinin ilaçlarla birlikte kullanımı kesinlikle önerilmemektedir.

Roaccutane Kullanırken Enerji İçeceği İçilir Mi?

Roacuttane ve enerji içeceğinin beraber kullanılması çok risklidir. Halihazırda Roaccutane’in tek başına kullanılması dahi bir takım sağlık risklerine neden olmaktadır. Roaccutane çok etkili bir sivilce ilacıdır ve vücuda bir takım zararları bulunmaktadır. Karaciğer yağlanması, cildin kuruması, dudağın yarılması, göz kuruluğu, burun kanamasına yol açar. Enerji içeceği normal bir ilaçla kullanılması bile zararlıyken bu tür ilaçlarla kesinlikle kullanılmaması gerekir. Tıpkı enerji içeceği ile antibiyotik gibi, Roaccutane ile enerji içeceği de sakıncalıdır.

Antibiyotik ile Limon İçilir Mi?

Antibiyotik limon, meyve ya da meyve suyu ile alınmaması önerilmektedir. Özellikle doktora başvurulmadan ilaç ile tüketirseniz hastalığın tedavisini göz ardı etmiş olursunuz. Bazı antibiyotikler özellikle tetrasiklin, siprofloksazin ve doksisiklin içeren ilaçlar aç karnına alınması gerekir. Yemekten 2 saat önce alınması ya da yemeği yedikten 2 ile 4 saat sonra alınması daha sağlıklı olur.

Bunun dışında limonata ya da meyve suyu ile alınması da tavsiye edilmiyor. En mantıklı yöntem su ile birlikte kullanmak olur. Eğer bol demir içeren besinler tüketilirse vücut tarafından yeterince emilmezler.

Bunun dışında sürekli antibiyotik kullanımı doğru değildir. Hekim tavsiyesinde reçete ile alınması gerekir. Sürekli kullanım sonucunda bağışıklık kazanılmakta ve ilaç etkisini gösterememektedir. Ayrıca gereksiz ilaç tüketimi karaciğere ciddi zarar verir. Karaciğere zarar veren başka bir faktör de, antibiyotik ile birlikte alkol tüketmektir. Bu da son derece zararlı ve antibiyotiğin etkisini sıfırlayıcı bir etken olarak bilinmektedir.

Parol ile Antibiyotik İçilir Mi?

Genelde 5 ile 10 dakika ara ile Parol ve antibiyotik içilmesi tavsiye edilmektedir. Doktora danışıp karar verilmesi daha sağlıklı olur. Bazen doktorlar aynı anda birkaç ilaç kullandırdığı için, özellikle böyle durumlarda mutlaka doktora danışılmalıdır. Özellikle kafein içeren Parol’ün Plus versiyonu ile antibiyotik arasında 15 dakika süre bırakmak, sağlığınız için doğru bir yaklaşım olacaktır.

içeriğimizi oylayın
Yazar: Sinan

1982 İstanbul doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi İstanbul'da tamamladıktan sonra Çanakkale'ye yerleştim. Birkaç yıllığına ticaret hayatının içinde bulunduğum için aktif olarak ilgilenemediğim programlama ve web tasarım kariyerime, burada içerik yazarlığı yaparak devam ediyorum.

Yorum yapın